Competenţă profesională şi noi oportunităţi de afirmare pentru femei

Certificate de competenţa profesionalăÎn cadrul proiectului “STOP Violenţei in familie! STOP Traficului de Fiinte Umane! START oportunitatilor de afirmare a Femeii!”, finantat de PNUD Moldova, şi implementat de Asociatia Obstestească (AO) Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) “Habitat” 30 beneficiari au sustinut examen si au primit certificate privind competenta profesionala in domeniul utilizarii calculatorului, bazelor contabilităţii şi Contabilităţii automatizate 1-C.

Certificate de competenţa profesională

La moment inca 20 beneficiari studiază calculatorul, alte 2 grupe: leadersipul femenin si managementul afacerilor mici si mijlocii. La inmanarea certificatelor toti beneficiarii au exprimat recunoştinţe si aprecieri inalte, privind utilitatea si necesitatea acestor cursuri, mentionand ca isi vor putea initia o afacere sau să-si gasească un loc de munca. Prin cunoaşterea calculatorului au deschis calea şi acesul la multa informatie din diverse domenii, necesare femeilor, cum ar fi: rolul lor de mama, securitatea umana, sanatate, educatie copii, tradiţii gastronomice, etc.

Certificate de competenţa profesionalăToate femeile au menţionat despre confortul, pe care il oferă Internetul, Skype-ul, despre alte oportunitati de comunicare la distanta, oferite de tehnologia informatiei. Prin cunoaşterea contabilităţii generale, contabilităţii financiate, impozitării şi programei automatizate 1-C au obţinut abilităţi de a duce evidenţa atât în cadrul afacerilor proprii, pe care doresc sa le iniţieze, cît si să se angajeze cu uşurinţă în alte locuri.

Certificate de competenţa profesionalăTot în această perioada au fost oferite consultanţă în domeniul iniţerii unei afaceri şi aranjării în câmpul muncii.. Victimile traficului de fiinţe umane şi violenţei in familie, sub protectia anonimatului, au avut posibilitatea sa comunice, sa vina cu propuneri si sugestii, sa primească consultanţă. Trei victime ale violenţei în familie au primit si încă mai continuă să primeasca consultanţă şi asistenţă atât psihologică, cât şi juridică.

Beneficiarii au adus recunostinte înalte PNUD Moldova si AO ADR “Habitat” pentru asemenea oportunitati, care-i sunt foarte necesare femeii pentru a se afirma, aşi constru un destin fericit pentru sine şi întreaga familie…