Proiectul: ”Asigurarea guvernării participative de APL, care soluționează nevoile CETĂȚENILOR în colaborare cu OSC-urile PRO ACTIVE-CATALIZATORI ai TRANSFORMĂRII LOCALE și REGIONALE”, la finalul IMPLEMENTĂRII.

207

Proiectul: ”Asigurarea guvernării participative de APL, care soluționează nevoile CETĂȚENILOR în colaborare cu OSC-urile PRO ACTIVE – CATALIZATORI ai TRANSFORMĂRII LOCALE și REGIONALE”, la finalul acțiunilor.  La 27 iulie 2023 a fost realizată video conferința: POLITICI PUBLICE și ACTORI.

În cadrul video conferinței au fost abordate subiecte de importanță majoră pentru transformarea localităților din raioanele Râșcani, Glodeni și Fălești, în așezări umane dezvoltate durabil în plină rezonanță cu cele 17 obiective transversale și interdependente din  Agenda 2030:

  • Ecuația succesului pentru succesul personal și comun al localităților;
  •  Ecuația succesului = Dorință arzătoare +Credință de ne zdruncinat + curaj adevărat;
  • Atributele cheie ale gândirii critice și politicile publice;
  • Politici publice și actori;
  • Metode și tehnici de evaluare a politicilor publice;
  • Exemple de politici publice ale AO ADR ”Habitat” adoptate de Parlamentul și Guvernul RM:
  • Locuri de muncă prin stimularea antreprenoriatului feminin;
  • CREŞTEREA TRANSPARENŢEI ŞI INTEGRITĂŢII ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ – PREVENIREA ŞI COMBATEREA CORUPŢIEI LA NIVELUL ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE, BAZATĂ PE GATA”. (Guvernare, Anticorupţie, Transparenţă şi Atitudine). Formator, expert Valeriu Rusu

Concluziile la care am ajuns sunt: că pentru a păstra motivația avem nevoie ca toți actorii împreună în plină sinergie LUCRĂM CU OAMENI ȘI PENTRU OAMENI, contribuind la realizarea celor mai îndrăznețe visuri și scopuri, să dezvoltăm cu drag localitățile de baștină, un rol deosebit  în dezvoltarea localităților din spațiul rural al RM îl au ONG-le locale, ca CATALIZATORI ai TRANSFORMĂRII LOCALE și REGIONALE în parteneriat cu actorii locali.

Trăim o perioadă fabuloasă, în care societatea și civilizația a ajuns la un nivel de dezvoltare extraordinar, în care totul este la un click distanță!

 Nu avem timp și căutam metode de management al timpului (time management). Stephen Covey obișnuia să spună: “Time managementul este un zvon nereușit. Provocarea este aceea de a ne organiza pe noi înșine!”. Trebuie să învățăm cum să ne organizăm, să  gândim critic și să acționăm.

Energia mentală ține de capacitatea noastră pentru atenție, focusare, concentrare și mai ales PĂSTRAREA MOTIVAȚIEI pentru a ne putea atinge obiectivele.

http://europa.eu

https://ec.europa.eu/international-partnerships/system/files/communication-visibility-requirements-2018_en.p

EU4Accountability

People in Need

AO ADR „Habitat”