ȘANTIERUL din cadrul proiectului Revitalizare Urbană din orașul Rezina, la finalul ACȚIUNILOR.

96

Zona de Revitalizare Urbană Terasa II a fost o zonă lipsită de spații publice, inclusiv facilități sportive și terenuri de joacă, spații publice de agrement, pentru copii, tineri, și cetățeni. În această zonă  locuesc foarte multe familii tinere și respectiv sunt mulți copii, tineri, adolescenți, circa 3000 persoane, care în timpul liber nu aveau condiții minime pentru agrement și  activități sportive.

Astăzi 17 mai 2021, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor a examinat  obiectele prevăzute în acest prpoiect:

  1. Construcția căilor de acces.
  2. Construcția terenului sportiv multifuncțional din preajma fostului gimnaziu, în incinta căruia va fi organizat Muzeul ținutului Rezina. Acest teren a fost realizat pentru confortul cetățenilor și  conține :
  • teren sportiv cu înveliș artificial cu suprafața de 620 m2, dotat cu inventar sportiv pentru fotbal, volei, baschet;
  • teren fitnes cu suprafața de 300m2;
  • teren pentru copii cu echipament de joacă cu supafața de 300m2.
  • rețea de iluminat public a terenului multifuncțional.

Acest proiect a fost finanțat de Solidarity Fund din Polonia în Republica Moldova. Costul total al proiectului este de 1.334232,00 lei, dintre care contribuția primăriei este de 959.232,00 lei. Proiectul a fost implementat conform principiilor Bugetării Participative și este al patrulea proiect implementat conform acestor principii.

După remedierea neajunsurilor depistate pe parcursul anchetei Comisiei de recepție, urmează procedurile de recepție finală și de transmitere a terenului sportiv multifuncțional la balanța primăriei orașului Rezina.