UE// Crearea și capacitarea Centrelor Catalizator al Transformării Locale în satul Cuizăuca, raionul Rezina.

363

La 23 decembrie 2020 în casa de cultură din satul Cuizăuca r-l Rezina 21 de cetățeni pro activi au constituit Centrul Catalizator al Transformării Locale (CCTL) și au ales  conducerea acestei structuri, foarte necesară pentru transformarea situațiilor dificile cu care se confruntă azi.

După prezentarea proiectului: ”Fii schimbarea cetățeni implicați-comunități durabile” de dl Valeriu RUSU, coordonator de proiect, expert, director executiv AO ADR ”Habitat”, cetățenii localității au identificat problemele localității și sau referit la cele mai dureroase cu care se confruntă astăzi.

În continuare dl Valeriu Rusu a prezentat alte subiecte din agenda evenimentului:

  • Modalitati de participare și implicare organizată în procesele de guvernare și dezvoltare locală.
  • Contribuirea CCTL la întronarea bunei guvernări la nivel de localitate și colaborarea cu APL.
  • Centrele Catalizator al Transformării Locale-structură importantă pentru dezvoltarea și identificarea soluțiilor într-o localitate durabilă cu servicii de calitate.
  • Parteneriatul sinergetic și durabil condiție necesară pentru buna funcționare a Centrelor Catalizator al Transformării Locale.
  • REGULAMENTUL de organizare şi funcţionarea Centrelor Catalizator al Transformării Locale.

 În continuare au fost realizate procedurile de adoptare a Regulamentului CCTL, Constituire Centrelor Catalizator al Transformării Locale, alegere președinte, vice președinte și secretar CCTL.

Participanții la eveniment au fost foarte activi și interesați de constituirea CCTL, au menționat că este o structură necesară referindu-se și la regulamentul ei.

Ascultam cu mare atenție (Valeriu Rusu), dezbaterile și propunerile cetățenilor, pe fața cărora poți citi că duc o viață grea astăzi la sat, și psihologic îi testam și identificam pe cei mai ambițioși, perseverenți cu capacități de lider, așteptările mele au coincis când cei 21 de cetățeni leau validat pe cele mai bune 9 doamne în calitate de membri CCTL. În calitate de președinte CCTL a fost aleasă dna Nistor Maria, pentru obligaținea și responsabilitaea de visce președinte CCTL a fost aleasă Casianovici Angela și pentru funcția de secretar CCTL a fost aleasă dna  Odobescu Ana, toți membrii și conducerea CCTL au fost votați unanim. Constituirea CCTL-lor continuă, este al 2-lea la număr, v-om constitui mai multe decât prevede proiectul.

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană (European Union in the Republic of Moldova) și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova)

    În Regiunea de Dezvoltare Centru, partenerii de implementare a proiectului sunt

Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER și AO ADR „Habitat”

#ÎmpreunăMaiPuternici

#EU4Moldova

#EU4CivilSocietyMD

#CSOActionMoldova

#DezvoltareRegionala